Ads Top

Bij SNS kunnen starters nu zelf online een hypotheek afsluiten

Starters met kennis van hypotheken kunnen vanaf 14 mei ook zonder tussenkomst van een adviseur een SNS Hypotheek online afsluiten. SNS komt hiermee tegemoet aan de behoefte van starters die zelf een hypotheek willen regelen. De bank vindt het belangrijk dat ze wel een bewuste keuze maken bij het aanvragen van een hypotheek. Je kunt daarom alleen de hypotheek zonder advies aanvragen als je de kennis- en ervaringstoets succesvol afrondt.

Een deel van de starters van nu is zelfbewust, kritisch en denkt niet meer in traditionele kanalen. Zelf keuzes maken en regie voeren vinden zij belangrijk. Het hypotheekaanbod voor starters is tegenwoordig een stuk overzichtelijker.

Vanuit (fiscale) regelgeving is het aantal risico’s teruggebracht. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen, waardoor het risico dat je huis ‘onder water’ komt te staan is afgenomen. Ook zijn er minder productvormen waaruit starters kunnen kiezen die nog financieel aftrekbaar zijn. Bij een hypotheek zonder advies kun je alleen kiezen voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

Ton Timmerman, directievoorzitter SNS: ‘Wij begrijpen dat ieder mens op z’n eigen manier controle wil hebben en houden over zijn of haar financiën. Waar sommige mensen advies willen, zijn er ook mensen die zelf hun hypotheek samenstellen en alles willen uitzoeken. Door nu ook hypotheken zonder advies aan te bieden voor starters, sluiten we aan bij die klantbehoefte en verbreden we onze dienstverlening.’

Een hypotheek afsluiten zonder advies is alleen mogelijk voor starters die voldoende kennis van hypotheken hebben, of die bereid zijn zich hierin te verdiepen. SNS biedt hiervoor een uitgebreide informatiewijzer, legt risico’s duidelijk uit en laat je een kennis- en ervaringstoets doen. Zodat je goed geïnformeerd bent en een bewuste keuze maakt. Klanten die de kennis- en ervaringstoets niet halen, kunnen alsnog een hypotheek afsluiten via een SNS Adviseur. Ook in situaties waarbij een uitgebreider hypotheekadvies nodig is, bijvoorbeeld bij ondernemers, kun je alleen een hypotheek met advies afsluiten.

Het online aanvragen werkt eenvoudig. Je doorloopt verschillende stappen en ziet precies waar je bent in het proces, welke keuzes je hebt gemaakt en wat er nog volgt. Een hypotheek zonder advies kost € 650 bij SNS.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.