Ads Top

Eerste hypotheek verkrijgbaar van nieuwkomer Tulp Hypotheken

Sinds deze week is de eerste hypotheek van Tulp Hypotheken verkrijgbaar. Met een rente van 2,78 procent bij een rentevaste periode van 20 jaar vast behoort de Tulp hypotheek tot de hypotheken met de laagste rente, zo zegt het bedrijf.

Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Daardoor kan Tulp Hypotheken opereren als een van de voordeligste aanbieders in dit marktsegment.

Tulp Hypotheken kondigde in 2016 aan van start te gaan. Toch lanceerde het Nederlandse bedrijf deze week pas zijn eerste hypotheek. Volgens Paul Wessels, medeoprichter van Tulp Hypotheken, kwam dat omdat de grootste investeerder zich totaal onverwacht terugtrok.

De investeerder waarmee Tulp Hypotheken nu samenwerkt is TwentyFour Asset Management. Dit is een omvangrijk asset management bedrijf dat gevestigd is in Londen en 14 miljard euro onder beheer heeft. Zij zijn gespecialiseerd in fixed income beleggingen en hebben veel ervaring met onder andere beleggingen in hypotheken en asset backed securities. Tulp Hypotheken heeft om te beginnen een aanzienlijk bedrag beschikbaar waarmee ze de eerste 12 tot 18 maanden hypotheken kan verstrekken en kijkt uit naar de samenwerking met TwentyFour Asset Management.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.