Ads Top

Knab waarschuwt klanten om geen geld te wisselen buiten Eurozone

Knab stuurt alle klanten die in een land buiten de Eurozone arriveren vanaf nu een seintje: wissel je contante euro’s niet ter plaatse om. Dat is veel duurder dan betalen met je pinpas in een winkel of geld trekken bij een automaat.

Marcel Kalse van Knab: 'We merken dat klanten buiten de Eurozone vaak nog geld omwisselen bij kantoren, hotels of zelfs op straat. Dat is veel duurder dan wanneer je gewoon afrekent met je pinpas in het restaurant of de winkel. Dat vinden we een alert waard.'

Klanten van Knab betalen 0,5 procent koersopslag als ze geld opnemen of betalen in het buitenland. Andere banken rekenen tot 1,2 procent koersopslag of een vast bedrag per transactie. Dit valt echter nog steeds in het niet bij de commissies die de wisselkantoren vragen.

In hetzelfde seintje adviseert Knab om – indien mogelijk – de wisselkoers van je eigen bank te gebruiken als je geld trekt uit een automaat. Die is bijna altijd gunstiger dan de wisselkoers van de bank waar je pint. Daarnaast kun je met de mobiele Knab App altijd elke valuta omrekenen naar euro’s. Zo weet je ook in het buitenland altijd precies wat je uitgeeft.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.