Ads Top

Meer klanten en hogere winst voor ING

ING heeft in het eerste kwartaal meer klanten aangetrokken en meer leningen verkocht. Ook profiteerde de bank van lagere risicokosten, met als gevolg dat de winst verder is opgevoerd.

ING kreeg er wereldwijd ruim 400.000 klanten bij. Daarmee komt het totaal op 37,8 miljoen.

De baten van de bank gingen op jaarbasis met 1,4 procent omhoog naar bijna 4,5 miljard euro en de de onderliggende brutowinst steeg met 2,1 procent tot 1,7 miljard euro.

De resultaten van ING zijn over de afgelopen jaren behoorlijk stabiel geweest. De kredietverliezen zijn laag en de rentemarge blijft goed op peil, constateert beleggersvereniging VEB. Tegelijkertijd ligt ING op koers met de doelstelling om het aantal actieve klanten te vergroten, al is ongewis wat dit precies oplevert.

Het concern profiteert vooral van het goede economische klimaat in Nederland en grote delen van Europa. Dit is te zien in de kredietverliezen. De ‘risicokosten’ bedroegen in het kwartaal maar 85 miljoen euro, wat neerkwam op 0,11 procent van alle risicogewogen activa.


Gisteren werd bekend dat de gemeente Amsterdam blijft bankieren bij ING ondanks discussies over het omstreden salaris van topman Ralph Hamers. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.