Ads Top

MeesPierson verhoogt belang in aandelen

ABN AMRO MeesPierson verhoogt het belang in aandelen met 5 procent ten laste van de liquide middelen. De verhoging is voor 3 procent een compensatie voor het gedaalde belang dat is ontstaan door koersdalingen. Daarnaast breidt de private bank van ABN AMRO de tactische positie uit met 2 procent, omdat de bank vertrouwen heeft in een herstel van de aandelenmarkten.

Annemijn Fokkelman, Hoofd Aandelen bij ABN AMRO MeesPierson: “De koersen op de aandelenmarkten zijn wereldwijd te ver naar beneden doorgeschoten. Er zijn weliswaar enkele zwakke regio’s, maar op veel plekken zijn de economische vooruitzichten beter dan de aandelenkoersen momenteel doen vermoeden. Daarom vergroten we het belang in aandelen ten laste van de liquide middelen.”

ABN AMRO MeesPierson handhaaft de neutrale weging voor zowel de meer ontwikkelde als de opkomende markten. Binnen de ontwikkelde regio’s houdt de private bank een overweging voor Europese aandelen, een even grote onderweging voor de Verenigde Staten en een neutrale weging voor ontwikkelde landen in Azië (inclusief Japan). ABN AMRO MeesPierson behoudt een voorkeur voor de opkomende landen in Azië. Dit gaat ten koste van landen in Latijns-Amerika en Oost-Europa.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.