Ads Top

Rabobank beste bank in wereldwijde grondstoffenhandel van 2016

Het Engelse zakenblad Trade Finance heeft Rabobank uitgeroepen tot Best Commodities Bank in hun Global awards categorie. Trade Finance, onderdeel van Euromoney, reikte de award uit tijdens zijn jaarlijkse Awards of Excellence in Londen.

Rabobank verdient deze titel volgens Euromoney op basis van de sterke scores op invloed, kwaliteit, innovatie en activiteiten in de wereldwijde grondstoffenhandel. Een jury bestaande uit onafhankelijke respondenten uit de internationale handel beoordeelden een shortlist van banken, actief in de sector. In de voorgaande jaren was Rabobank al de winnaar van de Best Soft Commodities Award, wat staat voor de handel in o.a. agri producten zoals cacao, granen, katoen, koffie en suiker. Met de Best Commodities Bank award wordt Rabobank nu ook erkend als marktleider op de zogeheten Metals & Energy commodities zoals ijzer, koper, olie en gas.

Van Schaik is ervan overtuigd dat de jarenlange, intensieve samenwerking met relaties aan de basis van het succes ligt. “De markt is al enige tijd erg turbulent. Prijzen staan onder druk doordat bijvoorbeeld oogsten mislukken, klimaatveranderingen de oogst beïnvloeden, maar ook overproductie en de lage olieprijzen. Het maakt dat onze klanten het ook niet gemakkelijk hebben op dit moment. Op zo’n moment is het juist van belang om naar de lange termijn te kijken, om achter je klant te blijven staan. En omdat wij de sector door en door kennen kunnen we verder kijken dan de huidige prijsontwikkelingen en echt met de klant meedenken op strategisch niveau.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.