Ads Top

AFM doet onderzoek onder crowdfundingbeleggers

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is in samenwerking met meerdere crowdfundingplatformen een onderzoek gestart onder beleggers in crowdfunding. Hiervoor worden in de komende weken enkele duizenden beleggers benaderd met het verzoek om medewerking.

Met dit onderzoek wil de AFM inzicht krijgen in de ervaringen en overwegingen van beleggers om via crowdfunding te investeren. Ook wil de toezichthouder een beter beeld krijgen welke regels goed passen bij crowdfunding.

Crowdfunding is een relatief nieuw fenomeen binnen het toezicht. Op 1 april wordt een aantal nieuwe voorschriften van kracht waaraan crowdfundingplatforms moeten voldoen. Deze voorschriften beogen onder meer beleggers te beschermen.

De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de tweejaarlijkse evaluatie van de nieuwe voorschriften, te beginnen in oktober 2016. Beleggers die zijn benaderd voor het onderzoek en vragen hebben, kunnen contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM via 0800-5400 540 (gratis).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.