Ads Top

ING biedt ASN-Novib Microkredietfonds aan

Begin 2016 heeft ING Bank het ASN-Novib Microkredietfonds goedgekeurd en opgenomen in zijn assortiment beleggingsfondsen. Dat betekent dat ING-klanten het fonds zelf kunnen kiezen en aanschaffen via de site van ING. Ook de adviseurs en vermogensbeheerders van ING maken gebruik van deze lijst. Het fonds is bovendien opgenomen in de duurzame beleggingsstrategie van ING.

Het ASN-Novib Microkredietfonds heeft van ING de hoogste duurzaamheidskwalificatie gekregen: NFI++ (niet-financiële indicator). Volgens de duurzaamheidsstandaard van ING behoort het fonds hiermee tot de beste tien procent duurzame fondsen. Mede daarom heeft ING het fonds opgenomen in zijn “masterlist”.

Het fonds belegt in microfinancieringsinstellingen (MFI’s). Die verstrekken microkredieten waarmee mensen in ontwikkelingslanden een winkel, werkplaats of boerenbedrijf kunnen opbouwen. De vraag naar microkrediet neemt toe. Daarom hebben MFI’s behoefte aan nieuw geld. Dankzij de beleggende klanten van ING kunnen nog meer mensen in ontwikkelingslanden hun welvaart structureel verbeteren.

lle MFI’s in het ASN-Novib Microkredietfonds samen verstrekken momenteel leningen aan ruim 7,8 miljoen mensen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.