Ads Top

AFM legt vermoedelijke boiler room Nankai last onder dwangsom op

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 16 februari 2016 een last onder dwangsom opgelegd aan Nankai Group (Nankai). Nankai voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM, die informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. Nankai benadert consumenten in Nederland met het aanbod om aandelen te kopen.

Nankai benadert telefonisch en ongevraagd consumenten met het aanbod om aandelen te kopen. Omdat de AFM vermoedt dat Nankai mogelijk een ‘boiler room’ is, heeft de AFM onder meer gevraagd om een gedetailleerde beschrijving van de activiteiten. De AFM heeft geen informatie van Nankai ontvangen. De AFM kan dus niet vaststellen of Nankai een boiler room is, of een vergunning nodig heeft voor het verlenen van beleggingsdiensten.

Nankai is wettelijk verplicht medewerking aan het onderzoek van de AFM te verlenen, maar heeft dat tot nu toe niet gedaan. Sinds 1 maart 2016 is Nankai daarom verplicht de dwangsom te betalen. Iedere dag dat ze niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000,- tot een maximum van €50.000. De AFM moet de informatie nog steeds ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.