Ads Top

Rabobank: pintransacties 365 dagen op rekening ondernemer

Ondernemers met een pin-contract of sealbagovereenkomst bij de Rabobank zien vanaf komend weekend hun omzet ook in het weekend en op feestdagen binnen 24 uur op hun rekening. De Rabobank gaat als eerste bank in Nederland pintransacties en sealbagstortingen ook op niet-bankdagen bijschrijven op de rekening van meer dan 113.000 ondernemers die deze diensten gebruiken. Zij kunnen daardoor eerder beschikken over hun geld. Deze snellere verwerking van pinbetalingen en stortingen is mogelijk omdat de Rabobank ervoor heeft gekozen dit bedrag vooruit te betalen.

“Wij willen graag tegemoet komen aan een lang gekoesterde wens van ondernemers, met name in de detailhandel en het MKB, om de pinomzet en stortingen van vandaag binnen 24 uur terug te zien op de rekening, ook op zaterdag en zondag en op feestdagen. De ondernemers met een pin-contract of die gebruikmaken van sealbagstortingen zullen vanaf dit weekend (12/13 maart) hun omzet van vrijdag al op zaterdag –in plaats van maandag - op hun rekening zien bijgeschreven”, laat Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank weten.
 
Tot op heden is het zo dat de pinbetalingen en sealbagstortingen op de eerste werkdag van de bank worden bijgeschreven: pin-omzet van vrijdag, zaterdag en zondag staat dus pas op maandag op de rekening van de ondernemer. In het Paasweekend betekent het zelfs dat de ondernemer de omzet van donderdag pas op dinsdag op de rekening ziet.
 
Het verschil zal voor ondernemers aankomend Paasweekend goed merkbaar zijn. De ondernemers bij de Rabobank zullen hun omzet van donderdag al op vrijdag zien bijgeschreven op de rekening. “Pogingen om in Europees verband de belemmeringen weg te nemen voor een snellere verwerking van pinbetalingen hebben tot nog toe geen soelaas geboden. Onze zakelijke klanten zijn er bij gebaat dat zij 365 dagen per jaar hun omzet binnen 24 uur krijgen bijgeschreven. Dat gaan wij vanaf  het weekend van 12/13 maart realiseren”, licht Saris toe.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.