Ads Top

Officiële opening ABN AMRO bijkantoor in Shanghai

Vandaag vond de officiële opening plaats van het ABN AMRO bijkantoor in Shanghai, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur Ron Keller, en Gerrit Zalm en Joop Wijn van de Raad van Bestuur van ABN AMRO. Het bijkantoor gaat zich richten op zakelijke klanten van de bank in de regio.

ABN AMRO is sinds april 2012 in Shanghai vertegenwoordigd met een representative office en kreeg onlangs de vereiste goedkeuringen van de toezichthouders om van het representative office een bijkantoor te maken.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘Met een bijkantoor kunnen wij onze klanten een breder pakket diensten en producten aanbieden. Daarnaast is dit een volgende stap in onze ambitie om internationaal selectief te groeien. Ik ben verheugd dat ik hier vandaag bij de officiële opening aanwezig ben’.

Maureen Derooij, ABN AMRO Country Executive voor China, voegt hieraan toe: ‘China is een belangrijke markt voor onze klanten, gezien de positie die het land heeft als grootste energieverbruiker en grootste producent van grondstoffen ter wereld. We bieden financiële oplossingen aan klanten wereldwijd, in sectoren als commodity finance, de scheepvaart, olie & gas, en offshore oliediensten’.

Nederland is de op een na grootste handelspartner van China in de Europese Unie en ABN AMRO heeft van oudsher een belangrijke rol gespeeld bij de financiering van handel tussen de twee landen. Vanuit haar kantoren in Hongkong, Shanghai, Singapore, Sydney en Tokio bedient de bank zakelijke en particuliere klanten in de Azië/Australië. Het bijkantoor in Shanghai komt onder leiding te staan van Arthur Zou.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.