Ads Top

Bankrekeningen worden flink goedkoper

De meeste Nederlanders gaan vanaf komende maand minder betalen voor hun bankrekening en pasjes. Vooral wie bij ABN Amro of Rabobank bankiert, is vanaf 1 april waarschijnlijk veel goedkoper uit met zijn bestaande pakket.

De grote Nederlandse banken openen deze week de strijd om de normale betaalrekeninghouder. ABN Amro, Rabobank én ING passen hun betaalpakketten aan en verscherpen de tarieven. De meeste Nederlanders die eenvoudig bankieren besparen hierdoor automatisch al snel enkele tientjes per jaar. Zo blijkt uit berekeningen van de website bankenvergelijking.nl.

Voorbeeld: 2 bankpasjes en 1 creditcard

De vergelijkingssite neemt een gezin met een gezamenlijke betaalrekening, twee bankpasjes en één creditcard als voorbeeld. Dat gezin betaalt bij ABN Amro nu nog €57 per jaar. Vanaf 1 april wordt dit in het voordeligste nieuwe pakket vanzelf €45. Een jaarlijkse besparing van 12 euro.

Bij Rabobank kost dezelfde opzet voortaan €37,20 en elk jaar 24 euro minder, zonder dat je iets hoeft te doen. ING heeft maar een klein voordeel. Klanten zijn hier €46,80 kwijt, een winst van 70 eurocent per jaar.

SNS was al goedkoper en wijzigt niets. Bij deze bank blijf je in het bovenstaande voorbeeld €45,75 betalen. Ook de andere banken zoals ASN, Knab en Triodos veranderen hun prijzen niet.

Nieuwe prijsoorlog onder banken

Volgens de Consumentenbond heeft de kostenverlaging voor bankrekeningen alles te maken met de groeiende ergernis van klanten. Tarieven zijn de laatste jaren gestegen, terwijl de dienstverlening juist minder is geworden.

Die tarieven dalen nu plots automatisch voor veel consumenten. De Rabobank denkt dat twee derde van zijn rekeninghouders gaat profiteren. ABN Amro beweert in het AD zelfs dat 95% van zijn 3,5 miljoen klanten erop vooruitgaat.

Let ook op de rente

Maar er is voor iedereen winst te behalen, zeker wanneer je bankrekeningen goed vergelijkt. Niet alleen op de prijs, maar ook op belangrijke kenmerken zoals rente op de betaalrekening. Zulke rente wordt momenteel geboden door SNS, Knab en ASN Bank.

Het voordeel zal sterk afhangen van de samenstelling van je pakket, zegt bankenvergelijking.nl. Op de vergelijkingssite vind je reviews van alle populaire betaalpakketten in Nederland. Ook van de nieuwe pakketten die in april worden gelanceerd, waaronder Betaalgemak van ABN Amro en Kiesvrij van ING.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.