Ads Top

OBS de Peperklip is Beste Beleggersklas van Nederland

Leerlingen van de plusgroep van OBS de Peperklip uit Schiedam krijgen na een spannende strijd voor de tweede maal de titel ‘Beste jonge beleggers van Nederland’. Zes weken lang speelden 25 basisscholen uit de regio Rotterdam het spel Beleggr om deze felbegeerde titel te krijgen en 1.000 euro te winnen voor een zelf gekozen goed doel. woensdag 24 maart 2016 ontvangen zij de cheque voor hun goede doel: Roparun Team 281 De Schoolmakers.

 Beleggr is een initiatief van Robeco in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel is om kinderen al jong financieel bewust te maken, omdat dit de basis is voor zelfredzaamheid in de toekomst. In het spel leren kinderen de principes van beleggen: inschatting van risico’s, spreiding en vanuit een lange termijn visie handelen.

Tijdens de zes weken durende spannende klassenstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisschool, hebben de kinderen veel geleerd over geld en beleggen. Elke klas begon met een virtueel kapitaal van 1.000 euro, waarvan zij aandelen konden kopen van tien verschillende (fictieve) bedrijven.
Op basis van onderwerpen uit het nieuws discussieerden de kinderen in de klas of het nieuws invloed had op de aandelen en of de aandelenmix moest worden aangepast. De winnaar is die groep die het meest verantwoord heeft belegd. Dit is gemeten aan de hand van de behaalde winst, de bijsturing op basis van nieuws en de mate van risico die de leerlingen hebben genomen.

Beleggr is een groot succes gebleken. De kinderen van de 25 basisscholen weten nu niet alleen wat beleggen in aandelen betekent, ze zijn er ook erg enthousiast over geworden. Het spel was op vele manieren spannend en leerzaam: begrijpend lezen, rekenen, een strategie bedenken, keuzes maken en samenwerken in de klas. Het speciaal ontwikkelde boekje ‘Een goed Belegde Boterham’ was hierbij een goed hulpmiddel. Ook de beschikbare hulplijnen naar experts van Robeco werden veelvuldig gebruikt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.