Ads Top

Vakantiegeld voor goed doel? Zet het op een spaarrekening

Ook dit jaar hebben verschillende banken weer een speciale spaaractie gericht op het vakantiegeld. Vijf banken strijden dit jaar met een speciale actie om het vakantiegeld van consumenten, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Opvallend is dat banken dit jaar minder vaak een cadeautje geven, maar juist een gift doen aan een goed doel als je je vakantiegeld bij hen stort”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. 

Zowel ABN AMRO als a.sr. bank en ASN Bank hebben dit jaar een vakantiegeldactie gericht op een goed doel. ABN AMRO verloot onder spaarders die 1.000 euro of meer storten de mogelijkheid om een vakantie weg te geven aan een vriend, familielid of kennis. Bij a.s.r. bank kun je kiezen tussen een Olli Knuffelolifant of een donatie van 10 euro door de bank aan Stichting Fair Chance Nepal. Je moet dan wel minstens 1.000 euro storten op een deposito van 1 of 2 jaar. ASN Bank doneert voor elke spaarder die 1.000 euro of meer inlegt op een spaarrekening 50 euro aan de Bijenstichting.

Een woordvoerder van ABN AMRO ligt toe: “Vorig jaar verlootten we elke week onder de spaarders zelf 1.000 euro. Op basis van interactie met ongeveer 300 klanten in de community van ABN AMRO, hebben we dit jaar de campagne aangepast en voor dit concept gekozen.”

Naast de bovengenoemde banken komen ook Zwitserleven en ING Bank dit jaar met een vakantiegeldactie. Zwitserleven geeft een Bijenkorf Cadeaucard ter waarde van 25 euro cadeau als je minimaal 2.500 euro spaart. ING Bank wil nog geen details bekend maken over haar vakantiegeldactie. De bank geeft aan eerst haar klanten te willen informeren.

Opvallend is dat RegioBank dit jaar geen vakantiegeldactie heeft, terwijl de bank voorgaande jaren altijd cadeautjes weggaf voor vakantiegeldspaarders. “De focus ligt dit jaar ergens anders”, zegt een woordvoerder. “We zijn in sommige regio’s de enige bank die nog een fysiek kantoor heeft waar mensen naar toe kunnen. Daar richten we ons vooral op in de campagnes die we nu voeren. Daarnaast zijn we druk bezig met de overheid om te garanderen dat contant geld de komende jaren in omloop blijft.”

Dat je door je vakantiegeld op een spaarrekening te zetten een goed doel kunt steunen of iemand op een vakantie kunt sturen, is natuurlijk een mooi gebaar. Maar er zijn ook spaarders die met hun spaargeld gewoon een zo mogelijk rendement willen behalen op hun spaargeld. “Ondanks de lage spaarrentes kun je nog steeds wel wat extra rendement behalen door goed te vergelijken. Op dit moment biedt Knab bijvoorbeeld met 1,45 procent rente de hoogste rente op een spaarrekening, terwijl de grootbanken nog maar 0,9 procent bieden,” voegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

De meeste werknemers gebruiken het vakantiegeld daadwerkelijk voor de vakantie. Uit onderzoek dat ABN AMRO dit jaar uitvoerde, blijkt dat 85 procent (deels) voor dit bestedingsdoel kiest. De 15 procent die hier niet voor kiest, gebruikt het vakantiegeld voornamelijk voor sparen, om een grote aankoop te doen of om schulden af te lossen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.