Ads Top

ABN AMRO introduceert nieuwe duurzaamheidsindicator beleggingen

ABN AMRO heeft voor haar klanten een aantal nieuwe stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zo introduceert de bank vanaf vandaag een nieuwe duurzaamheidsindicator waarbij klanten een duidelijk en veel uitgebreider inzicht krijgen in hoe een bedrijf presteert op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen. Naast de huidige beleggingsstrategie van ABN AMRO, waarbij investeringen in controversiële wapens uitgesloten zijn en een beoordeling werd gegeven op basis van ESG-criteria (environmental, social and governmental), neemt de bank in haar beoordeling nu ook de blootstelling aan schendingen van openbare verdragen mee én specifiek duurzaamheidsbeleid dat de onderneming voert

Solange Rouschop, hoofd Investment Services & Duurzaamheid: ‘Duurzaam investeren wordt steeds belangrijker voor onze klanten en steeds meer mainstream. Als grote vermogensbeheerder, kan ABN AMRO een belangrijke invloed uitoefenen als het gaat om het verbeteren van verantwoord gedrag van bedrijven. Daar zie ik dagelijks de resultaten van. Ik ben daarom blij dat we daar in het belang van onze klanten nieuwe stappen in kunnen nemen’.

Naast de nieuwe duurzaamheidsindicator is ABN AMRO een samenwerking gestart met RobecoSAM om een nieuw engagement proces op te zetten voor bedrijven die systematisch de VN Global Compact principes zeer ernstig schenden. De doelstelling van de dialoog die in opdracht van de bank door RobecoSAM wordt opgestart is een verbetering van het gedrag van de onderneming. Indien dit niet tot verbetering leidt binnen drie tot vijf jaar kan ABN AMRO een beslissing nemen tot uitsluiting van het bedrijf uit de beleggingspropositie en de posities in de vermogensbeheeractiviteiten en Investment Funds van de bank in dit bedrijf verkopen.

Klanten van ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson belegden vorig jaar voor een recordbedrag in duurzame producten: ruim 5,1 miljard euro. Dat is een stijging van 16,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor 2015 verwacht de bank een verdere toename.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.