Ads Top

Den Haag verwelkomt Institute for Financial Crime (IFFC)

Den Haag heeft er een nieuw instituut bij: het Institute for Financial Crime. Op donderdag 28 mei 2015 vond in het bijzijn van tal van topbestuurders uit het vakgebied van financieel economische criminaliteit de officiële lancering plaats van het IFFC in het Vredespaleis te Den Haag. De organisatie gaat zich richten op innovatieve bestrijding van financieel economische criminaliteit zoals fraude en corruptie. Het kennisinstituut heeft zich gevestigd op de Campus van The Hague Security Delta, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag. 

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Internationaal, Kenniseconomie): "Het Institute For Financial Crime is uniek in Nederland en thuis in Den Haag. Vrede, recht en veiligheid zijn het keurmerk van de stad. Een instituut dat zich inspant om fraude en corruptie te bestrijden vindt in Den Haag de partners die het nodig heeft om haar belangrijke werk goed te doen."

Het doel van het IFFC is om vanuit een onafhankelijke positie organisaties en personen die werkzaam zijn in de bestrijding van fraude en corruptie bij elkaar te brengen en te ondersteunen. Zo zal het instituut seminars, fora, expertmeetings, onderzoekstrajecten en opleidingen voor fraude professionals gaan organiseren. Van Engelshoven: "De HSD Campus is dan ook een logische vestigingsplaats voor het IFFC, aangezien dit dé plek is waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit het hele land samen komen om kennis te delen en innovaties op gebied van veiligheid te ontwikkelen."

Het IFFC wordt geleid door initiatiefnemer Arthur de Groot (forensisch accountant, voormalig fraudeaccountant Centrale Recherche Informatiedienst (CRI), betrokken bij de opzet van Forensic & Disputes Services bij EY en Deloitte. " Er is „momentum" voor betere bestrijding. Het doel van het nieuwe instituut: „een veiliger samenleving". Zo'n ambitie is nodig, vindt hij. "

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.