Ads Top

Leapfunder lanceert een online sociaal netwerk voor investeerders

Leapfunder heeft een online platform gelanceerd om de formele en informele netwerken van investeerders te versterken. Het Nederlandse bedrijf staat bekend om investeerders van alle maten de mogelijkheid te geven om in start-ups te investeren. Het nieuwe online angel investment platform maakt het nu mogelijk voor investeerders om discreet inzichten en meningen met elkaar te delen. 

De netwerkfuncties zijn een integraal onderdeel geworden van de dienstverlening van Leapfunder en zijn samen met de nieuwe website gelanceerd. Via Leapfunder is het mogelijk om in start-ups te investeren vanaf €1.000. De investering wordt voornamelijk gedaan door middel van converteerbare obligaties, een financiële tool wat sterk in populariteit wint bij business angels voor het doen van een investering in start-ups. Daarnaast maakt de Leapfunder obligatie het mogelijk om het papierwerk aanzienlijk te verminderen. Door de toevoeging van het sociale netwerk op het platform faciliteert Leapfunder het netwerkproces tussen investeerders door ze in contact te brengen met mede investeerders. Gebruikers kunnen ook actief connecties maken door virtuele visitekaartjes uit te wisselen of simpelweg een andere investeerder om zijn of haar mening te vragen.

Dat er vraag is voor een platform waar investeerders ideeën kunnen uitwisselen is in praktijk bewezen nadat introducties van investeerders op verschillende netwerkevents en borrels direct hebben geleid tot meer investeringen. “We hebben gemerkt dat informele investeerders veel eerder investeren als ze de deals met anderen hebben besproken. Ons nieuwe platform biedt investeerders de mogelijkheid om zijn of haar investeerdersnetwerk snel en gemakkelijk uit te breiden” aldus Rutger Kemper, Country Leader Nederland. “Als investeerders met elkaar in gesprek gaan, kunnen ze leren van elkaars ervaring en expertise, wat het vertrouwen verhoogt in het nemen van investeringsbeslissingen. Momenteel krijgen veel goede start-ups geen overlevingskans omdat ze hun funding niet rond krijgen. Dit is een gemiste kans voor de ondernemer, de investeerder en de Nederlandse economie.”

Het venture capital en angel investeerdersnetwerk in Nederland is zeer gefragmenteerd. Het is moeilijk voor investeerders om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is het moeilijk voor beginnende investeerders om in contact te komen met meer ervaren investeerders. Het nieuwe sociale netwerk van Leapfunder zal gebruikers koppelen aan de hand van hun investeringsgeschiedenis en interesse. Investeerders kunnen privé berichten uitwisselen zodra de virtuele visitekaartjes zijn uitgewisseld.

Investeren via Leapfunder blijkt populair. “Er zit kracht in hoeveelheid,” zegt CEO Tienko Rasker. “Het traditionele investeringsproces zet een grote hoeveelheid mogelijke investeerders buiten spel, voornamelijk vanwege de hoge transactiekosten en de ingewikkelde juridische documentatie. Met Leapfunder kunnen kleine investeerders ook mee investeren in snel groeiende start-ups”. Toch zou het verkeerd zijn om aan te nemen dat alleen kleinere partijen via Leapfunder investeren: ook grote business angels gebruiken het platform. De business angel investment community van Leapfunder groeit 7% per week, meer dan €2.5 miljoen is al opgehaald en meer dan 30 start-ups zijn inmiddels via het platform gefinancierd. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.