Ads Top

Aantal topvrouwen bij ABN AMRO stijgt

Gerrit Zalm nam deze week het eerste exemplaar van de monitor Talent naar de Top 2014 in ontvangst uit handen van Gerdi Verbeet, voorzitter van de monitoring commissie.

Als honderdste ondertekenaar van het Charter Talent naar de Top hoort de bank bij de koplopers als het gaat om diversiteitsbeleid. Uit de vandaag gepresenteerde monitor blijkt dat de doelstelling van 20 procent vrouwen in de top van ABN AMRO in 2014 is behaald. Inmiddels is dat percentage toegenomen tot 22 procent.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO gaf aan onder de indruk te zijn van de resultaten die de ondertekenaars van de Charter hebben bereikt ten opzichte van organisaties die niet hebben ondertekend. Zalm: “Het is mijn ervaring dat de sfeer echt anders is in een divers team. Ik ben trots op wat we bij ABN AMRO hebben bereikt de afgelopen jaren. Ik zie in de resultaten van de monitor een belangrijke bevestiging voor het feit dat we al jaren veel aandacht besteden aan de in- en doorstroom van vrouwen in de subtop en top binnen de bank.”

Het Charter wil een hogere doorstroom en behoud van vrouwelijk talent in topfuncties bewerkstelligen. Deelname aan het charter is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ondertekenaars committeren zich aan duidelijk meetbare doelstellingen en laten zich elk jaar monitoren door een onafhankelijke commissie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.