Ads Top

Rutte: volgende stap in verzelfstandiging ABN AMRO

Rust en vertrouwen zijn voldoende teruggekeerd om een volgende stap te nemen in de verzelfstandiging van ABN AMRO. Dat zei minister-president Rutte na afloop van de ministerraad.

Het kabinet wil een eenduidige norm voor gezichtsbedekkende kleding in onderwijs en zorg, overheidsgebouwen en openbaar vervoer. Daarom heeft het kabinet besloten om het wetsvoorstel gezichtsbedekkende kleding naar de Raad van State te sturen. 'Het gaat specifiek om situaties waarin het essentieel is dat men elkaar kan aankijken, omdat goede dienstverlening of veiligheid daar gewaarborgd moet zijn', zei minister-president Rutte op de persconferentie.

De ministerraad heeft ook teruggeblikt op de belangrijkste conclusies van Verantwoordingsdag. '2014 was allereerst een goed begrotingsjaar. Geleidelijk aan komen de overheidsfinanciën steeds meer op orde', aldus Rutte. Tegelijkertijd constateert hij dat het herstel in 2014 nog niet alle mensen bereikt. Het kabinet blijft zich onverkort inzetten voor groei en banen. 'Daarnaast houden we ons oog scherp gericht op de uitvoering. De Algemene Rekenkamer benoemt terecht dat ook de uitvoering veel aandacht blijft vereisen'.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.