Ads Top

Annemieke Nijhof benoemd tot overheidscommissaris in de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft Annemieke Nijhof benoemd tot commissaris van overheidswege bij De Nederlandsche Bank (DNB) met ingang van 1 juni 2015. De commissaris van overheidswege vormt de verbindingsschakel tussen DNB en de minister van Financiën en is lid van de raad van commissarissen van DNB en de bankraad van DNB. Minister Dijsselbloem verwacht dat mevrouw Nijhof een bijdrage zal kunnen leveren aan het essentiële debat ten behoeve van het gezag en vertrouwen in de sector. “Zij heeft ervaring in de publieke èn in de private sector. Het is waardevol dat zij beide perspectieven kan inbrengen in de raad van commissarissen”.

Annemieke Nijhof (1966) is sinds 2012 werkzaam bij Tauw Group BV, waar zij in september van dat jaar tot voorzitter van de raad van bestuur is benoemd. Tauw is een internationaal actief advies- en ingenieursbureau dat zich richt op milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Naast een korte periode bij Grontmij NV, was zij daarvoor in diverse functies actief binnen de overheid. Van 2008 tot 2011 was Nijhof werkzaam als directeur-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Tevens heeft zij functies vervuld bij de ministeries van OC&W, VROM en Algemene Zaken.

Annemieke Nijhof studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente (proceskunde) en haalde een MBA aan de TSM Business School. Zij vervult verschillende nevenfuncties. Zij is onder meer lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau en van de raad van commissarissen van Evides Waterbedrijf.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.