Ads Top

Bankgegevens op straat door chip in bankpas

Het op afstand uitlezen van andermans bankgegevens, paspoorten en creditcards is een groot, maar nog onbekend probleem. Vanwege de aanwezigheid van een chip in ieders bankpas is het erg eenvoudig om in een publieke ruimte e-Pickpocketing in de praktijk te brengen. "Het kan elk individu overkomen en je hebt het totaal niet in de gaten", vertelt Alex Ofman van ChipBlocker. "Ook al zijn paspoort en bankpas goed opgeborgen in broek- of binnenzak, dan nog is het voor criminelen kinderspel om gegevens uit te lezen." Het probleem is omvangrijker dan we denken. Een eenvoudig PVC pasje, de "chipblocker", brengt uitkomst.

Als de chipblocker zich in een portemonnee of paspoort bevindt, heeft de crimineel geen enkele kans de bankgegevens van een potentieel slachtoffer uit te lezen. De chipblocker - het is een handig PVC-kaartje - zorgt ervoor dat het uitlezen van de NFC/RFID-chip die zich in het paspoort of bankpas bevindt onmogelijk is. Als men niet beschikt over een dergelijke chipblocker, is het voor criminelen tamelijk eenvoudig om uw persoonlijke gegevens in bezit te krijgen. Bankrekeningen worden ongemerkt geplunderd en ook identiteitsfraude neemt toe.

Alex Ofman vertelt hoe het stelen van persoonlijke gegevens in zijn werk gaat: "E-Pickpocketing kan worden gezien als het nieuwe skimmen. Je bent in de veronderstelling dat je alles onder controle hebt. Je hebt je portemonnee goed opgeborgen en laat niemand meekijken als je je pincode intoetst. Mooi! Mij pakken ze niet. Vervolgens loop je bij de uitgang bijna iemand tegen het lijf. Je schrikt, maar loopt door. Dat is het moment. Dat is het moment zijn dat je 'vrijwillig' je persoons- en bankgegevens hebt overgedragen aan een ander."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.