Ads Top

Fors meer winst voor ING

ING heeft in het eerste kwartaal fors meer winst geboekt dan een jaar geleden. Dat kwam onder meer door een goede leningenportefeuille. De onderliggende nettowinst viel met 1,2 miljard euro 43 procent hoger uit dan in 2014. Ook hoefde de bank minder geld opzij te leggen om eventuele verliezen op slechte leningen op te vangen.

Ook dochter NN Group schrijft zwarte cijfers als gevolg bezuinigingen en goede beleggingsresultaten. Vorig jaar leed de verzekeraar nog 215 miljoen euro verlies. De reorganisatie van NN Group heeft zo’n 164 miljoen euro opgeleverd.

'In het eerste kwartaal heeft ING aanzienlijke voortgang geboekt op het gebied van innovatie en hebben we nog betere manieren gevonden om onze klanten in staat te stellen financieel slimme beslissingen te nemen”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. “Naast verschillende innovaties bij Retail Banking werken we, na een succesvolle proef, bij Commercial Banking aan de geleidelijke introductie van ‘InsideBusiness’ – een digitaal platform dat klanten één centraal toegangspunt biedt voor alle producten en diensten van Commercial Banking, zoals betalingsverkeer en cashmanagement, handelsfinanciering en kredietverlening. Het platform verstrekt realtime informatie en rapportages op maat, en is vanaf elk mobiel apparaat 24 uur per dag/7 dagen per week toegankelijk. Ook dit is een uitstekend voorbeeld hoe we met baanbrekende technologieën voorop blijven lopen op het gebied van modern bankieren.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.