Ads Top

Flanderijn presteert goed in moeilijke incassomarkt

De landelijk opererende incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn heeft in 2014 een omzet gerealiseerd van 39,8 miljoen euro, ruim 2 miljoen euro (+5%) méér dan in het boekjaar 2013. Ondanks de moeilijke incassomarkt, waarin volgens de directie niet alleen de marges onder druk stonden maar ook steeds meer schuldenaren simpelweg niet meer kunnen betalen, wist Flanderijn bijna 800 nieuwe opdrachtgevers aan te trekken en de contracten met grote opdrachtgevers in de huur, nuts- en zorgsector te verlengen.

Eind 2014 had Flanderijn totaal 1,26 miljard euro aan openstaande vorderingen te incasseren, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2013. Deze forse toename wordt grotendeels veroorzaakt door de grote portefeuille aan restschulden in het kader van hypotheekvorderingen. Gemiddeld worden er zo'n 30.000 vorderingen per maand ter incasso bij de 14 vestigingen van Flanderijn aangeboden.

Met deze cijfers schaart Flanderijn zich al jaren onder de grootste bedrijven in de Nederlandse incasso- en gerechtsdeurwaardersmarkt. Een markt waar volgens het Economisch Bureau van ING de bedrijfsrendementen zwaar onder druk staan. Een belangrijke oorzaak hiervoor is mede het steeds verder afnemende aantal gerechtelijke procedures als gevolg van het hoge griffierecht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.