Ads Top

Spotcap verstrekt 1 miljoen euro krediet aan MKB en ZZP’ers

Spotcap, het online kredietplatform voor snelle en flexibele zakelijke financiering, heeft sinds de lancering in Nederland ruim 1 miljoen euro aan leningen verstrekt aan MKB-bedrijven en ZZP’ers. Deze mijlpaal is behaald in ruim twee maanden na de start van de activiteiten begin maart. In totaal heeft Spotcap in Nederland nu 86 kredieten verstrekt.

Eenmanszaken vroegen het vaakst een zakelijke lening aan; 57% van de kredieten ging naar een ZZP’er. BV’s vormen de tweede grootste groep, met een aandeel van bijna 26%. Ruim 17% van de zakelijke leningen werd aangevraagd door een Vennootschap onder Firma (VOF).

Ondernemers gebruiken de verstrekte kredieten vooral voor verruiming van het werkkapitaal, projectfinanciering, de aanschaf van activa zoals bedrijfsauto’s en machines, en voorraadinkoop. Opvallend veel ondernemers benutten de financiering voor het professionaliseren van hun website. De snelheid, het gemak en de eenvoud van de online kredietaanvraag worden genoemd als voordelen van het Spotcap-platform.

Spotcap begon in maart als eerste online kredietplatform voor MKB en ZZP’ers in Nederland. “We maken een snelle groei door. Dat we nu al de één-miljoen-grens bereiken, bevestigt de grote financieringsbehoefte van het midden- en kleinbedrijf”, zegt Niels Turfboer, managing director Spotcap Benelux en VK. “Kleinere ondernemingen kunnen vaak moeilijk terecht bij traditionele kredietverschaffers. Spotcap kan deze ondernemers wel snel helpen aan financiering.”

Spotcap werkt in Nederland nauw samen met partners in de financiële sector. In de eerste twee maanden werden verschillende samenwerkingsverbanden getekend met Credion, Eijgen, Extendum en De Week van de Ondernemer. “We werken als FinTech-bedrijf anders dan traditionele financiers, maar we willen met onze kredieten vooral complementair zijn”, legt Turfboer uit. “Juist door samenwerking met partners hebben we zo’n snelle groei kunnen realiseren.” Turfboer voorziet de komende maanden een verdere versnelling van de groei, dankzij partnerships.

Deze week werd tevens bekend dat de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse AFM, een vergunning heeft afgegeven voor de leenactiviteiten van Spotcap. In het Verenigd Koninkrijk valt de markt voor zakelijke kredietverstrekking onder wetgeving van de FCA; alleen partijen die een FCA-vergunning hebben mogen actief zijn in ‘peer-to-peer-finance’. In Nederland heeft Spotcap een aanvraag voor een AFM-vergunning gedaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.