Ads Top

Nationale-Nederlanden bundelt krachten in Global Benefits Network

Nationale-Nederlanden bundelt haar krachten met AIG in het ING Employee Benefits Global Network. Daarmee vervangt de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij ING als naamgever en heet het voortaan het AIG Global Benefits Network. De maatschappij is een sterke partner en bekend in de corporate markt. Nationale-Nederlanden blijft volledig deelnemen aan het Global Benefits Network en verwacht dat de samenwerking in Nederland en wereldwijd nieuwe mogelijkheden creëert.

Het Global Benefits Network opereert vanuit Brussel en is een erkend multinationaal pooling netwerk met partners in 109 landen en faciliteert voor corporate pensioen relaties. De aangesloten verzekeraars waaronder Nationale-Nederlanden in Nederland en de NN verzekeringsbedrijven in Spanje, Griekenland en Polen, zijn zelf de reguliere risicodrager. Via het pooling systeem worden technische resultaten van de employeebenefitsverzekeringen over de deelnemende landen geconsolideerd. Hierbij sturen de verzekeraars een gedeelte van het behaalde resultaat naar het Global Benefits Network dat dit via de pool herverdeelt onder de deelnemende ondernemingen. Het voordeel hiervan is dat risico’s kunnen worden gespreid en dat dit tot aantrekkelijke kostenvoordelen kan leiden voor zowel de deelnemende multinationals als voor de verzekeraars. Voor veel multinationals is pooling een voorwaarde voordat ze met Nationale-Nederlanden in Nederland een pensioencontract aangaan. Met de toetreding van AIG wordt het Global Benefits Network op mondiaal niveau verder verstrekt. De bestaande contracten met klanten, verzekeringspartners en werknemers worden gecontinueerd.

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.