Ads Top

EPI rondt overname IDEAL af

European Payments Initiative (EPI) rondt de eerder aangekondigde overnames van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de Luxemburgse technologieleverancier Payconiq International af,

Het voltooien van deze overnames onderstreept de ambitie van EPI om een toonaangevende speler te worden in het Europese betaallandschap, stelt de nieuwe eigenaar. Het onderstreept ook de inzet van EPI om Europa te voorzien van een veilige en directe digitale betalingsoplossing.

Door de aansluiting van deze twee diensten kan EPI een alomvattende betaaloplossing voorbereiden in België, Frankrijk, Duitsland, gevolgd door Nederland - landen die samen meer dan de helft van alle non-cash betalingen in het eurogebied vertegenwoordigen, alvorens uit breiden naar andere Europese landen.

EPI heeft onlangs aangekondigd dat zijn digitale portemonnee, genaamd Wero, de manier waarop mensen betalen zal 'herdefiniëren'.

In Nederland maakt het nieuwe iDEAL, dat momenteel wordt uitgerold, gebruik van de technologie van Payconiq International. Nederlandse consumenten en ondernemers die iDEAL hebben geïntegreerd kunnen iDEAL op dezelfde manier gebruiken. De geleidelijke integratie van iDEAL naar Wero zal in 2025 beginnen.

Financiële informatie over de overnames wordt niet bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.