Ads Top

ABN AMRO en Motive Partners worden strategische partners

ABN AMRO Bank gaat samenwerken met Motive Partners, het internationale private-equitybedrijf dat gespecialiseerd is in snelgroeiende ondernemingen en buyouts in de fintech sector.

Met dit besluit laten de partijen – twee grote fintechinvesteerders – zien dat ze zich willen inzetten voor verdere groei en innovatie in het snel veranderende fintechlandschap.

Nu het voor startups in de financiële sector steeds moeilijker wordt om aan financiering te komen (tussen 2021 en 2022 is deze financiering met 70 procent afgenomen) en ook veel durfkapitalisten minder investeren, slaan Motive Partners en ABN AMRO een nieuwe weg in. In hun partnerschap komen twee vooraanstaande durfkapitaalverstrekkers samen.

Motive Ventures, de durfkapitaaldochter van Motive Partners, wordt beheerder van de ABN AMRO Ventures Fund (AAV), dat momenteel 15 vroege startups in portefeuille heeft. Tegelijkertijd wordt ABN AMRO een belangrijke investeerder in andere door Motive beheerde investeringsvehikels.

De portefeuille van Motive Ventures bestaat uit 21 investeringen in seed en serie A startups in de Verenigde Staten en Europa. De gecombineerde portefeuille van AAV en Motive Ventures bevat hiermee posities in 36 ondernemingen.

Het partnership is gebouwd op twee pilaren. Ten eerste gaat Motive Ventures het beheer uitvoeren van AAV, met een beheerd vermogen van 150 miljoen euro, waarbij de expertise van Motive Partners in zijn volle breedte en diepte wordt ingezet. Om de continuïteit bij AAV te waarborgen en de gelederen bij Motive Ventures te versterken zullen Hugo Bongers (Managing Director en hoofd ABN AMRO Ventures) en Tim Wanders (Executive Director bij ABN AMRO) tot Motive Ventures toetreden als respectievelijk Partner en Principal.

Ten tweede wordt ABN AMRO een belangrijke investeerder in andere door Motive beheerde beleggingsvehikels. Hiermee laten we zien dat ABN AMRO een voortrekker wil blijven in de vernieuwing van fintech, in samenwerking met Motive Partners.

De strategische samenwerkingsovereenkomst wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 getekend. Hugo Bongers en Tim Wanders stappen vóór de jaarwisseling over naar het team van Motive.

 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.