Ads Top

Bijna negen op tien beleggers is begonnen met te weinig voorkennis

87 procent van de beleggende Nederlanders vindt dat ze met te weinig voorkennis zijn begonnen, terugkijkend op hun beginjaren op de beurs. Dit komt naar voren uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van MeDirect. Met name het gebrek aan kennis rondom verschillende beleggingsproducten en -sectoren maakte dat startende beleggers het lastig vonden om de juiste keuzes te maken.

De spaar- en beleggingsbank deed onderzoek naar het beleggingsgedrag van Nederlanders. Gevraagd naar de voorbereidingen voor het starten met beleggen, geeft 51% aan zelf op zoek te zijn gegaan naar beschikbare informatie op het internet. Ook maken beleggers in spé veel gebruik van adviezen van iemand in de eigen omgeving die al aan beleggen doet (39%). Door iets meer dan een kwart (28%) van de gevallen wordt advies ingewonnen bij een expert.

Toch zegt 87% van de Nederlandse beleggers dat ze achteraf met te weinig voorkennis zijn begonnen. Naast het gebrek aan kennis, geven de Nederlandse beleggers ook aan dat ze vooraf niet wisten hoe ze het beste konden spreiden (37%) en wat exact de risico’s waren van beleggen (32%). Een kwart twijfelde of ze  zelf wilden beleggen of dat het beter was om dit uit te besteden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.