Ads Top

Met het platform OuderWijs helpt de Volksbank ouders bij de financiële opvoeding van hun kind

In de huidige, digitale wereld, staan kinderen – vaak al op hele jonge leeftijd – bloot aan tal van financiële verleidingen. Veelal verborgen in games, apps en sociale media. Met als mogelijke consequentie dat kinderen ongewild financiële verplichtingen aangaan.

 Met OuderWijs introduceert de Volksbank een online platform om ouders en opvoeders te helpen bij de financiële opvoeding van hun kind. Het platform devolksbank.nl/ouderwijs biedt praktische tips en uitgebreide informatie met links naar relevante en betrouwbare instanties. Ouders en opvoeders kunnen met deze extra financiële kennis kinderen beter begeleiden in de digitale belevingswereld.

Recent onderzoek van de Volksbank toont aan dat maar liefst 96% van de ouders het zeer belangrijk vindt dat hun kind goed met geld kan omgaan. Bijna de helft van de ouders maakt zich zorgen over financiële verleidingen via apps, games en sociale media. En bijna vier op de tien ouders meent dat hun kind zich laat beïnvloeden door sociale media bij aankopen. Meer dan ooit worstelen ouders met de financiële opvoeding van hun kinderen in een snel veranderende digitale wereld. Zo merken ze op, dat hun kinderen de waarde van geld niet of niet altijd goed begrijpen, terwijl ze zich begeven in een online wereld vol verleidingen. Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek en signalen van ouders heeft de Volksbank OuderWijs ontwikkeld.
 
OuderWijs is voor de Volksbank een logisch vervolg op Eurowijs, dat ze 10 jaar geleden startte. Onder deze noemer biedt de bank kosteloos lesmateriaal aan op scholen. De lesstof heeft inmiddels 1,5 miljoen kinderen bereikt en leert ze goed met geld om te gaan. Om zo financiële problemen op latere leeftijd te voorkomen. Met het digitale platform OuderWijs wordt het positieve effect van geldlessen op school extra versterkt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.