Ads Top

Cryptobedrijven krijgen geld terug van DNB

Elf Nederlandse cryptobedrijven krijgen geld terug van de Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder rekende kosten voor wettelijk vereiste registraties. In 2022 is dit bedrag opgelopen tot enkele miljoenen euro’s.

De Nederlandsche Bank brengt bij onder toezicht staande personen jaarlijks de voor dat jaar begrote kosten van haar toezicht in rekening. Dit doet DNB sinds 2020 ook bij cryptodienstverleners. Meerdere cryptodienstverleners zijn het hier niet mee eens en hebben bij de rechtbank beroep ingesteld tegen de bij hen over het jaar 2020 en het jaar 2021 in rekening gebrachte toezichtkosten.

De rechtbank volgt de cryptodienstverleners in hun standpunt dat de wijze waarop DNB registratieverzoeken beoordeelt in strijd is met de reikwijdte van de door de Europese wetgever vastgestelde registratieplicht voor cryptodienstverleners.

De kosten van de werkzaamheden van DNB in het kader van de registratieverzoeken die buiten deze reikwijdte vallen, zijn in 2021 dan ook ten onrechte aan de cryptodienstverleners doorbelast.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.