Ads Top

Spaarrentes op hoogste niveau in ruim 10 jaar

Er wordt flink gestreden om het geld van Nederlandse spaarders. De afgelopen weken verhoogden bijna alle banken de rente op hun spaarrekening fors, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde rente voor een spaarrekening kwam hierdoor voor het eerst sinds 2012 weer boven de 2 procent uit, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “De gemiddelde rente op een spaarrekening is nu 2,24 procent.

De hoogste rente die je op een spaarrekening kunt krijgen is nu zelfs hoger dan 3 procent. Dit komt doordat vooral de buitenlandse banken de laatste weken over elkaar heen vallen om de hoogste spaarrente te bieden, vertelt Bulthuis.

En dan zijn er nog banken die met actierentes nieuwe klanten proberen te lokken. Bij Open Bank (Spanje) krijg je de eerste zes maanden 3,65 procent rente en bij Credit Europe Bank 3,55 procent.

Het blijft niet alleen bij de buitenlandse banken, ook Nederlandse banken hebben de afgelopen weken flinke renteverhogingen doorgevoerd. NIBC Direct, LeasePlan Bank, Knab en Centraal Beheer verhoogden eind vorige maand de rentes in één keer met 0,15 tot 0,35 procent. Deze banken bieden nu 2 procent rente en LeasePlan Bank zelfs 2,22 procent.

Ook de grote banken maakten flinke sprongen met hun rentes. Bij ING en ABN AMRO ging de rente van 1,25 naar 1,50 procent. Bij Rabobank en SNS Bank krijg je tot 1,7 procent op een spaarrekening.

Dat de spaarrentes flink zijn verhoogd, komt vooral doordat de Europese Centrale Bank (ECB) haar rente eind september opnieuw heeft verhoogd. Banken kijken bij het bepalen van hun eigen spaarrentes naar deze ECB-rente. De verwachting is dat de ECB-rentes nog een lange tijd hoog blijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.