Ads Top

Risico geld verliezen grootste belemmerende factor voor twee op de drie niet-beleggers

Je geld beleggen in plaats van op de bankrekening laten staan? 68 procent van de Nederlanders zegt niet te beleggen omdat ze bang zijn om hun geld te verliezen. Dit komt naar voren uit onderzoek van onderzoeksbureau Q&A Insights, in opdracht van MeDirect. Bijna een op de drie vindt beleggen te ingewikkeld en is om deze reden niet bezig met beleggingen.

De spaar- en beleggingsbank deed onderzoek naar de beweegredenen van Nederlanders rondom het wel of niet beleggen. Aan ruim 500 niet-beleggende Nederlanders werd gevraagd wat hen weerhoudt en wat zij nodig hebben om wel te starten. De belangrijkste reden waarom Nederlanders niet beleggen is dat zij het zien als een te groot risico (30%). Ook het gebrek aan kennis is een grote belemmering (21%). Bijna 17% geeft aan geen interesse te hebben of überhaupt nooit aan beleggen te hebben gedacht.

16 procent van de niet-beleggers wil de kosten van het beleggen eerst beter begrijpen, voordat er stappen ondernomen worden om te starten. Uit het onderzoek komt daarnaast naar voren dat Nederland wel graag wil beleggen als men hier hulp bij krijgt. Om het beleggen beter te leren begrijpen, zoeken we dan het liefst hulp bij een professional in plaats van bij een familielid of vriend.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.