Ads Top

Vastelastenbond: ‘Stap over van verzekeraar en voorkom slapersboete’

De Vastelastenbond raadt aan om jaarlijks over te stappen van verzekeraar als dat financieel voordeel oplevert. Veel mensen vinden het regelen van een overstap te veel ‘gedoe’ en blijven daarom bij hun te dure verzekeraar zitten, waardoor ze honderden euro’s laten liggen. Een snelle rekensom op vergelijkssites levert direct een besparing van circa 350 euro op.

Een slapersboete is de winst die verzekeraars opstrijken als klanten niet in beweging komen terwijl er wel voordeel te behalen is”, verduidelijkt Wolfert. Verzekeraars gaan er eigenlijk standaard van uit dat mensen blijven zitten en niet in actie komen.

In mei steeg de autoverzekering al 8 procent. Een overstap naar een andere aanbieder kan winst opleveren, blijkt uit een rondje vergelijkingssites doorlopen.

Autoverzekeringen vergelijken, levert ook besparingen op. Een WA-verzekering kost bij de ene verzekeraar 35 euro en bij een ander 23 euro. Dat is een verschil van 12 euro per maand. 12 keer 12 is 144 euro.

De Vastelastenbond helpt consumenten sinds 2004 om hun vaste lasten te verlagen. Zo beheren ervaren adviseurs van het bedrijf uit Eindhoven de energiezaken voor duizenden leden. Omdat klanten via een abonnementsvorm betalen, is de Vastelastenbond volledig onafhankelijk. Door de klanten jaarlijks automatisch over te laten stappen naar het beste aanbod in de markt wordt er financieel voordeel behaald. Ook voert de Vastelastenbond jaarlijks onderzoek uit naar de solvabiliteit van energiebedrijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.