Ads Top

DNB Cashcentrum in Zeist officieel geopend

Het zogenoemde Cashcentrum van De Nederlandsche Bank in Zeist is vrijdag officieel geopend door DNB-president Klaas Knot. De opening volgt op de verplaatsing (op 15 mei) van het goud en de bankbiljetten van DNB van de tijdelijke kluis in Haarlem naar het Cashcentrum in Zeist. Het Cashcentrum is sindsdien volledig operationeel.

De hoeveelheid goud die nu in het DNB Cashcentrum in Zeist ligt, bedraagt 31% van de totale goudvoorraad van DNB. Nog eens 31% ligt opgeslagen in de kluizen van de Federal Reserve Bank in New York. De overige 38% van de goudvoorraad ligt in Londen en Ottawa.

Het Cashcentrum is gebouwd binnen de afgesproken planning en binnen budget. Met de bouw werd in het najaar van 2019 begonnen, oplevering volgde afgelopen september. Het Cashcentrum, dat maximaal veilig en innovatief is, is toekomstbestendig, energieneutraal en biedt een prettige werkplek voor DNB-medewerkers. Zij sorteren en controleren de bankbiljetten. Vanuit het Cashcentrum levert DNB bankbiljetten en munten aan waardevervoerders. Die brengen ze vervolgens naar banken, geldautomaten en winkels. In het Nationaal Analysecentrum, dat ook in het Cashcentrum is gehuisvest, worden valse bankbiljetten en munten onderzocht en geregistreerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.