Ads Top

Spaarrente in halfjaar tijd met gemiddeld 0,87% gestegen

De rente op een gewone spaarrekening is in een halfjaar tijd met gemiddeld 0,87 gestegen, op een saldo van 10.000 euro. De rente steeg veel harder bij de kleine dan bij de grote banken. Dat blijkt uit een onderzoek van Spaaronline.nl naar de rente van zeventien verschillende spaarrekeningen waarvan het saldo altijd vrij opneembaar is.

Men heeft de rentestand van 1 juni 2023 vergeleken met die van 1 december 2023, om te zien bij welke banken de spaarrente is gestegen en hoeveel precies. Dit laat interessante verschillen zien tussen individuele banken maar ook soorten banken.

Wat als eerste opvalt, is dat de spaarrente bij kleinere banken veel harder is gestegen en hoger ligt dan bij de grote banken. Maar ook bank-verzekeraars doen het veel beter.

De variabele spaarrente ligt bij de grote banken ING, ABN Amro en Rabobank doorgaans even hoog (liever gezegd: even laag) of verschilt minimaal. ING hanteert echter een lagere rente voor wie meer dan 10.000 euro op de spaarrekening heeft staan, terwijl Rabobank en ABN Amro dat niet doen. Bij ING en ABN Amro krijg je geen rente meer boven een miljoen, bij Rabobank pas boven vijf miljoen.

Bij de kleinere en de nieuwe, digitale banken (neobanken) zijn de verschillen veel groter en steeg de rente niet alleen met grotere sprongen, maar ook eerder, waardoor je over een langere tijd van de hogere rente kunt profiteren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.