Ads Top

Onderzoek: 80 procent van de Nederlanders wil bij bank op bezoek

Er is grote vraag naar uitleg en persoonlijk contact met een bank: 8 op de 10 Nederlanders wil - met een financiële vraag - bij een bank op kantoor terecht kunnen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van SNS, waarbij 1051 Nederlanders tussen de 18 en 80 werden ondervraagd.   

Hoewel 78 procent van de Nederlanders aangeeft tevreden te zijn met zijn bank, overweegt toch ook 31 procent over te stappen naar een andere bank. Het grootste verbeterpunt volgens Nederlanders is dat banken moeten zorgen dat er een bankfiliaal in de buurt is.

Maar liefst 84 procent wil graag zonder afspraak bij een bank binnen kunnen lopen. Ook wil 9 op de 10 Nederlanders direct een persoon aan de lijn krijgen als ze de bank bellen. Op dit moment voelt ruim een derde zich een nummer en is een kwart van de Nederlanders die het afgelopen jaar geholpen is door hun bank geïrriteerd geweest over deze gang van zaken.    

Hoewel men anno 2023 veel bankzaken via een app regelt, blijkt dat de bank veel meer is dan alleen een app. Niet voor niets geeft 38 procent aan de persoonlijke aandacht van de bank te missen. 90 procent wil zelf kunnen kiezen of ze persoonlijke of digitale dienstverlening van hun bank afnemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.