Ads Top

Persoonlijke lening bij verbouwen minder vaak interessant door stijgende rente

Ga je een verbouwing financieren, dan is een persoonlijke lening tegenwoordig minder vaak interessant dan het verhogen van je hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Alleen voor leenbedragen tot 23.000 euro ben je goedkoper uit met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker. Bij hogere bedragen is je hypotheek verhogen meestal goedkoper.

Als je je hypotheek verhoogt voor een verbouwing, moet je vaak opnieuw naar de notaris en een taxatie laten maken voor de verwachte woningwaarde na de verbouwing. Hiervoor betaal je al snel ruim 3.000 euro. Deze kosten heb je niet als je een persoonlijke lening afsluit. Daarom is tot een bepaald leenbedrag een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker goedkoper dan je hypotheek verhogen, ondanks dat je voor een persoonlijke lening meestal een hogere rente betaalt. In juni vorig jaar was het door de hoge hypotheekrente, zelfs zo dat je bijna altijd beter een persoonlijke lening kon afsluiten.

De laatste maanden zijn de leenrentes echter flink gestegen, terwijl de hypotheekrentes stabiel bleven. Dit zorgt er dus voor dat je nu alleen nog voor leenbedragen tot 23.000 euro goedkoper uit bent met een persoonlijke lening. Als de leenrentes blijven stijgen, zal deze grens zelfs nog lager komen te liggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.