Ads Top

Eén op de vier Nederlanders heeft betaalrekening zelf niet extra beschermd tegen oplichting

Ondanks de vele gevallen van online oplichting en de extra beveiligingsmaatregelen die banken hun klanten aanbieden, heeft bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders zelf zowel geen pas- als daglimiet ingesteld op de betaalrekening om het oplichters moeilijker te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van ABN AMRO.

Ongemak door de zelf ingestelde pas- en/of daglimiet wordt door zeventig procent van de Nederlanders niet ervaren.

72 procent van de Nederlanders geeft aan zich in meer of mindere mate zorgen te maken om slachtoffer te worden van online oplichting. Van de Nederlanders die zowel een dag- en paslimiet hebben ingesteld (53 procent), geeft 80 procent aan zich hierdoor veiliger te voelen. Ook laat het onderzoek dus zien dat het overgrote deel hierdoor geen hinder ervaart bij bijvoorbeeld het pinnen of overboeken van grote bedragen.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek:
•    23 procent van de Nederlanders heeft geen dag- en paslimiet op bankrekening(en) ingesteld
•    Ruim de helft van de mensen (53%) heeft zowel de pas- als de daglimiet ingesteld
•    80 procent van de mensen die dag- en/of paslimiet op bankrekening(en) ingesteld hebben, voelt zich hierdoor veiliger
•    70 procent van de Nederlanders die een dag- en/of paslimiet hebben ingesteld op hun betaalrekening(en), ondervindt daar geen praktisch ongemak van
•    Twee derde van de Nederlanders geeft aan dat het wel echt nodig is om je betaalrekening extra te beschermen

Met de campagne ‘#rekenafmetfraude’ wil ABN AMRO mensen stimuleren gebruik te maken van de veiligheidstools om hun betaal- en spaarrekeningen extra te beveiligen. Met als doel niet alleen hun geld te beschermen, maar ook zichzelf een vervelende ervaring te besparen wanneer ze per ongeluk toch in trucs trappen, zoals een phishing mail, sms of telefoontje van oplichters. Op die manier hoopt de bank het aantal fraudeslachtoffers te verminderen en de financiële schade van online oplichting voor diens klanten verder te beperken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.