Ads Top

Een op acht Nederlandse jongeren sjoemelt met betaalverzoek

Dertien procent van alle Nederlandse jongeren stuurt familie en vrienden weleens bewust betaalverzoeken die hoger zijn dan het originele bedrag. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.060 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Opvallend genoeg gaat een vijfde van alle ondervraagde jongeren ervan uit dat vrienden en/of familieleden hetzelfde doen.

Het percentage jongeren dat creatief omgaat met betaalverzoeken ligt daarmee ruim twee keer zo hoog als het gemiddelde onder alle Nederlanders (zes procent). Het is wellicht hierdoor dat zij ook dubbel zo vaak wantrouwend zijn over het tikkie-fatsoen van vrienden en familie (gemiddeld slechts negen procent).

Naast het sjoemelen met betaalverzoeken, zijn er nog andere manieren om familieleden en vrienden naar verhouding meer te laten bijdragen dan eigenlijk de bedoeling is. Zo koopt niet minder dan één op de negen jongeren bewust grotere verpakkingen wanneer er mensen op bezoek komen, om er daarna nog van te eten terwijl de kosten al zijn verdeeld. Van alle Nederlanders zegt slechts vijf procent dit te doen. Hoewel maar twee procent van de ondervraagde jongeren bewust duurdere producten koopt wanneer er iemand op bezoek komt, verdenkt niet minder dan dertien procent van hen familieleden en vrienden ervan dit te doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.