Ads Top

Banken en maatschappelijke organisaties slaan handen ineen voor toegankelijke en inclusieve dienstverlening

Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maken bekend dat een proef met drie bankinformatiepunten is uitgebreid naar tien gemeenten door het hele land. De banken lanceren dit jaar ook een gezamenlijke ‘toegankelijkheidsroute’.

Nederlandse banken bieden individueel al veel langer uiteenlopende toegankelijkheidsvoorzieningen, zoals medewerkers die bij klanten thuis kunnen langskomen en 1150 bankwinkels, servicepunten in buurtwinkels en advieskantoren die bankdiensten verlenen.

Uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zo’n 2,6 miljoen Nederlanders hun bank- en betaalzaken niet helemaal zelfstandig kunnen regelen, om allerlei redenen. Daarom hebben de Nederlandse banken in een gezamenlijke verklaring beloofd om meer hulp te bieden. Zoveel mogelijk mensen die wilsbekwaam zijn, moeten dankzij die hulp de basisdiensten van banken zelfstandig kunnen gebruiken.

Met een breed programma ‘Toegankelijk Bankieren’ bundelen Nederlandse banken hun toegankelijkheids-inspanningen. Voor de aftrap van dit programma wordt op 1 juni een openbare bijeenkomst gehouden met vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen, in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Diezelfde dag wordt ook de gezamenlijk website  www.ToegankelijkBankieren.nl  gelanceerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.