Ads Top

ING BeleggersBarometer stijgt in juni naar 114 punten

Het beleggersvertrouwen is in juni gestegen naar een score van 114, blijkt uit de ING BeleggersBarometer. Vorige maand stond de index op 100 punten.

De stijging komt door een positievere blik van de beleggers op de algemene economische situatie in Nederland, met name van de afgelopen drie maanden. Bovendien zag bijna de helft van de beleggers in juni de eigen beleggingsportefeuille in waarde groeien. Ook verwachten meer beleggers in juni een waardestijging van de portefeuille in de komende drie maanden (49% vs. 40% in mei).

In juni verwachten 16 procent van de beleggers wederom de meeste kansen bij ASML Holding. Beleggers zien deze maand minder kansen bij Shell (6% vs. 10% in mei) dat nu op een gedeelde tweede plek staat met ASM International. Wellicht is dit een effect van de AI hype. Verdere ontwikkeling van AI heeft veel computerkracht nodig en dat zal chipmakers in de kaart spelen.

Unilever en ING Groep staan op een gedeelde derde plek; 4 procent van de beleggers zien hier de meeste kansen. Aandelen en beleggingsfondsen blijven volgens beleggers de meest kansrijke vormen van beleggen (28% resp. 27%). Volgens beleggers hebben de wereldeconomie en de geopolitieke situatie nog steeds de sterkste invloed op de beurs: 30% respectievelijk 22 procent zien dit als de meest invloedrijke factoren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.