Ads Top

Consumentenbond blij met wetsvoorstel tegen cashboete

De Consumentenbond is blij met de wettelijke maatregelen tegen cashboetes die minister Kaag vandaag voorstelt aan de Tweede Kamer. Deze moeten ervoor zorgen dat het gebruik van contant geld makkelijk en betaalbaar blijft voor consumenten. De Consumentenbond verzette zich al eerder tegen de cashboetes die enkele banken invoerden.

Met de maatregelen wil de minister ervoor zorgen dat het systeem van contant geld beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar blijft voor alle consumenten. Ook als het gebruik van cash verder afneemt.

In april 2022 maakten consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, samen met toezichthouders, aanbieders van betaaldiensten, winkeliers en banken afspraken over het gebruik en de kosten van contant geld.

De door de minister voorgestelde maatregelen bepalen dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor het opnemen van contant geld. Ook moeten er voldoende geldautomaten beschikbaar blijven. Daarnaast wil de minister voorkomen dat winkeliers met te hoge kosten voor het afstorten van geld worden geconfronteerd en daardoor ontmoedigd worden om cash aan te nemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.