Ads Top

Online pensioenbank Brand New Day groeide hard door in klanten en vermogen

Waar veel andere aanbieders van particuliere pensioen- en beleggingsproducten in 2022 een lastig jaar hadden door het negatieve beurssentiment, groeide online pensioenbank Brand New Day vorig jaar versneld hard door.

Het totaal aantal nieuw geopende rekeningen steeg van 39.000 in 2021 naar 56.000 in 2022 (+ 47%). Het bedrijf verstevigde daarmee zijn al jarenlang bestaande positie van marktleider op het gebied van beleggen en sparen voor later. In 2022 steeg het door klanten nieuw gestorte vermogen van 1,1 miljard naar bijna 1,3 miljard euro (+ 15%).

Het totaal door de 240.000 klanten (+ 25%) aangehouden vermogen steeg van 4,4 miljard naar 5,0 miljard (+ 11%). De nettowinst bedroeg in 2022 10,2 miljoen (2021: € 11,7 miljoen). De nettowinst daalde licht door grote investeringen in marketing.
 
De sterke groei van Brand New Day in 2022 werd mede aangewakkerd door de marketingcampagne op tv en radio. Met de insteek ‘Iedereen een extra pensioenpotje’ wordt ingespeeld op het stijgende bewustzijn onder jong en oud dat het nodig is om zelf bij te sparen als je later een goed pensioen wilt hebben.

Ook de huidige maatschappelijke discussie over de nieuwe pensioenwet draagt bij aan dit toenemende bewustzijn. Als deze wet wordt aangenomen, komt eindelijk een einde aan de fiscale discriminatie die nu geldt voor werknemers en ZZP’ers die te weinig of geen pensioen hebben opgebouwd. In de nieuwe wet wordt namelijk het maximale bedrag dat je elk jaar opzij mag zetten op een individuele pensioenrekening – de enige mogelijkheid voor werknemers en ZZP’ers om mét belastingvoordeel bij te sparen voor meer pensioen – gelijkgetrokken met de maximale inleg die nu geldt voor een deelnemer aan een collectief pensioen. Hierdoor zal het maximale bedrag dat iemand elk jaar op een individuele pensioenrekening mag storten, stijgen van ongeveer € 15.000 naar € 35.000.   

Het moment dat pensioenbewustzijn ontwaakt, vindt steeds lager op de leeftijdsladder plaats. Brand New Day merkt dat onder jongeren het pensioenbewustzijn de laatste jaren aanzienlijk toeneemt en dat steeds meer twintigers en dertigers op een serieuze manier met hun pensioen bezig zijn. Zo was in 2017 35% van de nieuwe klanten met een pensioenrekening bij Brand New Day jonger dan 40 jaar, eind 2022 was dit gestegen naar 42 procent.

Brand New Day verwacht dat het door klanten aangehouden vermogen eind 2025 een omvang van  10 miljard zal hebben bereikt. Hierbij spelen het toenemende pensioenbewustzijn en de individualisering van pensioenopbouw een grote rol.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.