Ads Top

Flexibel zelf aanvullend pensioen opbouwen

Zelf bepalen hoe je een aanvullend pensioen opbouwt, met sparen of beleggen of een combinatie hiervan. Dit is vanaf nu mogelijk bij Nationale-Nederlanden Bank met Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen. Hiermee kunnen zelfstandigen en andere groepen die extra willen sparen of beleggen voor hun pensioen, zekerheid opbouwen voor de toekomst. Uit onderzoek onder onafhankelijke financiële adviseurs blijkt dat er behoefte is aan een pensioenproduct met meer flexibiliteit in vermogensopbouw.
 
Het product is een combinatie van het beste van twee werelden en ontstaan vanuit de behoefte uit de markt. Uit het onderzoek blijkt dat de combinatie van sparen en beleggen bij een pensioenproduct gewild is; de adviseurs geven aan dat de mogelijkheid voor een hoger rendement aanspreekt bij klanten. Met dit product bouwen klanten vermogen op in de derde pijler en ondersteunt Nationale-Nederlanden haar klanten met hun financiële toekomst.
 
Volgens Kokke van der Werf, directeur Sparen & Beleggen NN Bank ‘sluit het nieuwe product aan op het veranderende pensioenlandschap en de pensioenbehoefte van Nederlanders. Mensen willen eerder met pensioen maar ook hun levensstandaard behouden en merken vervolgens dat de eerste en tweede pijler dit niet altijd kunnen garanderen. Hierbij wordt de koopkrachtdaling vaak nog vergeten. Er is meer eigen geld nodig om te kunnen blijven leven zoals men dit gewend is. Extra sparen en/of beleggen wordt hierdoor belangrijker. Nieuwe manieren van werken en op tijd het pensioen inrichten, vragen om flexibele oplossingen voor vermogensopbouw en -opname. Helaas bereidt de gemiddelde Nederlander zich slecht voor op zijn latere financiële toekomst. Met het aanvullende pensioenproduct proberen we het voor mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun financiële toekomst veilig te stellen.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.