Ads Top

Betalen op vrijmarkt dit jaar tijdens Koningsdag snel en eenvoudig dankzij Tikkie QR-codes

Nu Koningsdag weer in aantocht is, grijpen tienduizenden Nederlanders deze dag aan om tijdens de vrijmarkt hun oude spullen in de verkoop te doen om een extra zakcentje te verdienen. Ook dit jaar schiet Tikkie ‘kleine ondernemers’ te hulp door hen te helpen betalingen makkelijker en snel te maken met een QR-code.

Zo kun je tijdens Koningsdag je eigen QR-code aanmaken, die jouw klanten kunnen scannen voor een digitale aankoop. Vorig jaar is massaal gebruik gemaakt van deze handige betaalmethode. Zo is er op Koningsdag 2022 ruim 400 procent meer aan transacties gedaan via de QR-code dan een reguliere dag. Al deze transacties bij elkaar hadden vorig jaar een waarde van bijna één miljoen euro.
 
De Tikkie QR-codes zijn extra handig en voor snelle betalingen. Zo heb je geen gegevens van je betaler nodig, zoals een telefoonnummer. Ook hoef je niet langer bang te zijn dat je die ene speciale vondst aan je neus voorbij moet laten gaan, omdat je geen contant geld meer hebt. Mensen zijn inmiddels gewend om digitaal te betalen en dankzij de QR-code wordt dit tijdens de Vrijmarkt makkelijker dan ooit.”
 
Wie dit jaar goed om zich heen kijkt op de vrijmarkt, zal de QR-code wellicht op onverwachte wijze terugvinden. Zo lanceerde Tikkie dit jaar de QRoon, een hoofddeksel dat de kleine ondernemer met kop en schouders boven de menigte uit laat steken. Iedereen die dit opvallende hoofddeksel gratis heeft besteld via de website van Tikkie, komt op Koningsdag niet alleen goed voor de dag, maar laat potentiële kopers óók zien dat ze snel met de QR-code kunnen afrekenen als ze iets de kop willen tikken.

Via de app maak je een Tikkie aan, die je kan delen via het QR-code icoon. De koper scant de code met zijn of haar mobiel en betaalt direct via de eigen bank. De koper hoeft niet in iemands contacten te staan, waardoor betalen snel en gemakkelijk kan verlopen. Daarnaast is er een handige optie beschikbaar om een QR-code naar jezelf te mailen, uit te printen en op te hangen. Niet alleen bij een kraam waar spullen worden verkocht, maar bijvoorbeeld ook naast een muziek- of dansstand. Dit kan zowel voor vaste bedragen als voor een open bedrag. In dit laatste geval, kunnen gebruikers de code scannen en zelf een bedrag invullen om over te maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.