Ads Top

Verlies voor Univé

Coöperatie Univé heeft het jaar 2022 afgesloten met een nettoverlies van 65 miljoen euro. Tegenvallende beleggingsresultaten door geopolitieke ontwikkelingen veroorzaakten een lager overall resultaat van Univé Groep dan in 2021, zo blijkt uit het jaarverslag.

In een jaar waarin de onrust op de energiemarkt en stijgende inflatie de onzekerheid vergrootten, bewees de coöperatie haar meerwaarde als ledenorganisatie zonder winstoogmerk. Bijvoorbeeld met stabiele premies en coulance- en betalingsregelingen voor particuliere en zakelijke leden.

Het technisch resultaat bleef ondanks de zware februari stormen met 31 miljoen euro (2021: € 35 miljoen) op peil. Het nettoverlies van 65 miljoen is het gevolg van de beleggingen die na meerdere positieve beursjaren, nu een negatief resultaat toonden.

De verdiende brutopremie is ten opzichte van 2021 met 36 miljoen (7%) toegenomen tot 592 miljoen. “

Als coöperatie biedt Univé naast verzekeringen ook producten en diensten die bijdragen aan het gevoel van zekerheid. Het doel is steeds om leden te helpen schade en leed te voorkomen en risico’s te beperken. Dat is ook in 2023 de kracht van het collectief.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.