Ads Top

Geldvoorelkaar.nl ontvangt Europese vergunning van AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aan Geldvoorelkaar.nl een Europese vergunning verleend voor het verrichten van crowdfundingactiviteiten. Door strengere regelgeving worden investeerders zo nog beter beschermd, een belangrijke volgende stap in de professionalisering van crowdfunding als financieringsvorm.

Geldvoorelkaar.nl is met startjaar 2011 het eerste crowdfundingplatform van Nederland. MKB-ondernemers en vastgoedbeleggers worden via Geldvoorelkaar.nl geholpen bij de groei van hun bedrijf, met dank aan duizenden investeerders die in hen geloven en tegelijkertijd profiteren van een aantrekkelijk rendement. Inmiddels zijn meer dan 2.000 projecten op deze wijze succesvol gefinancierd voor meer dan 500 miljoen euro.

De vergunning is een verplichting vanuit de Europese Crowdfunding Verordening. Het garandeert een hoog beschermingsniveau voor investeerders, een gelijk speelveld voor crowdfundingplatformen en bevordering van grensoverschrijdende dienstverlening. Vereisten zijn onder andere een betrouwbaar en geschikt bestuur, het voorkomen van belangenverstrengeling en zorgvuldig onderzoek doen bij klanten.

Investeerders krijgen vooraf nog meer inzicht in projecten, vooruitzichten en risico’s.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.