Ads Top

Martin van Rijn naar DNB

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van De Nederlandsche Bank heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens aandeelhouder de Nederlandse staat, besloten tot de benoeming van Martin van Rijn als voorzitter van de RvC. Hij volgt Wim Kuijken op die na afloop van zijn zittingstermijn per 1 juni 2023 terugtreedt.

Van Rijn heeft een uitgebreide ervaring in zowel de publieke als private sector. Hij is momenteel voorzitter van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar zijn zittingstermijn per 24 mei 2023 afloopt. Van Rijn was eerder staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bekleedde verschillende directiefuncties in de zorgsector.

Tevens was hij CEO bij pensioenuitvoerder PGGM. Gedurende de coronapandemie was hij korte tijd minister voor Medische Zorg. Kuijken treedt na 11 jaar, waarvan hij 8 jaar voorzitter was, terug als commissaris.

De minister van Financiën heeft David Voetelink en Rob Langezaal inmiddels herbenoemd als lid van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De herbenoemingen gelden voor een periode van vier jaar. Martin van Rijn stopt na zijn termijn als voorzitter van de rvt.

De herbenoeming van David Voetelink gaat in per 15 juli 2023 en van Rob Langezaal per 1 september 2023. Voor de AFM staat de komende jaren de uitvoering van de strategie 2023 – 2026 centraal. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en internationalisering vragen onverminderde aandacht van de toezichthouder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.