Ads Top

Bunq richt zich nu ook op Europese expats in VS

bunq heeft een aanvraag ingediend voor een Amerikaanse bankvergunning bij de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) in New York. Niet om de totale Amerikaanse markt te veroveren, maar om zich te richten op vijf miljoen Europese expats, internationale ondernemers en professionals in de Verenigde Staten die zich sterk met beide continenten verbonden voelen.

Door te besparen op wisselkoersopslagen, meerdere valuta te gebruiken en automatisch te budgetteren, krijgen digital nomads volgens bunq 'volledige controle over hun financiën'.
 
Eind 2021 telde de VS 4,9 miljoen Europese expats, een groep die steeds vaker te maken krijgt met complexe regels en een tekort aan transparante financiële diensten in de VS. bunq wil deze Amerikaanse gebruikers een product bieden dat volledig op hun wensen en behoeften is afgestemd.
 
bunq is in enkele jaren actief geworden in dertig Europese landen. Met de overname van de Belgische fintech Tricount (5,4 miljoen gebruikers) in mei 2022, werd bunq de op een na grootste neobank van Europa. Daarnaast is bunq sinds 2021 de eerste Europese neobank die operationele winst boekte.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.