Ads Top

'Consumenten kunnen gemiddeld 783 euro besparen op lening'

Wie een lening afsluit, kan gemiddeld 783 euro besparen door voor de goedkoopste kredietverstrekker te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Dit komt vooral doordat de renteverschillen tussen de kredietverstrekkers het afgelopen jaar flink zijn toegenomen, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.
 
De vergelijkingssite keek naar de 50 meest aangevraagde combinaties van leenbedragen en looptijden. Voor elke combinatie berekende men de laagste rente, de gemiddelde rente en wat dit betekent voor hoeveel je betaalt aan rente voor de lening.

Vorig jaar deed men eenzelfde onderzoek en wat nu meteen opviel, is dat het verschil tussen de laagste en gemiddelde rente een stuk groter is geworden. In 2022 was het renteverschil gemiddeld 0,7 procentpunt en nu is dat 0,9 procentpunt. Dat zie je dus ook meteen terug in de rentekosten. Nu kan een consumenten gemiddeld 783 euro aan rentekosten besparen op een lening en in 2022 was dat 393 euro.

Ondanks dat de leenrentes flink aan het stijgen zijn, valt er dus nog veel te besparen op de kosten van een lening. “

Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) raadt consumenten al jaren aan te ‘shoppen’ voor ze een financieel product afsluiten, omdat de verschillen tussen de hoogste en de laagste kosten groot zijn.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.